Роман, който въвежда читателите в света на мафията, трафика на наркотици и корупцията в полицията на днешна България. Пареща тема, претворена в дебютния роман на Румен Благоев.

Една банална история“ от Румен Благоев

Издателство: Кралица Маб, 2010 , 224 с.

Цена: 8 лв.

„Една банална история“ от Румен Благоев   %d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8 %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8 %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8 %d0%be%d1%82 %d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b0 %d0%bc%d0%b0%d0%b1    книги

„Една банална история“ е дебютната книга на Румен Благоев. В нейния сюжет „родни ченгета и мафиоти са забъркани“ в сложна плетеница. Сигурно най-добре ще е да цитираме буквално: “Милан Брезов насочи дистанционното към колата си и натисна бутона за изключване на алармата. Ясно чу краткото изпиукване на алармата и видя присветването на габаритите, но преди мозъкът му да проумее какво точно се случва, видя като на забавен каданс как капака на багажника излита от пантите си и превъртайки се многократно във въздуха се понася, обгърнат в пламъци, към небето. После сякаш горещ вятър го шибна в лицето и с оглушителен тътен го запрати няколко метра назад на земята…”

¤

Читателите за романа

„Съвсем провокативно Румен Благоев е нарекъл дебютния си роман „Една банална история“, но в действителност тази история е всичко друго, но не и банална.

Това, че главният герой е обикновен полицай, в обикновено столично управление и в нея активно са намесени негови бивши и настоящи колеги, не прави историята чисто полицейска, а това, че „лошите“ в нея се назовават с добре познати от близкото минало прякори, съвсем не я прави чисто „мутренска“. Просто авторът черпи вдъхновение за романа си от родната крими действителност.“

*

“Книгата е написана леко и с достатъчно количество тънък хумор. Хубавото в нея е, че у някои хора все още не са изчезнали напълно такива човешки ценности като приятелство, дълг и чест.”

.

.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.