„Четмо” ООД е младо издателство, създадено през втората половина на 2009 г. Стремежът на екипа е да издава стойностна литература, насочена към четящите българи и най-вече към младите хора, с цел да подпомогне реализацията им в условията на съвременния живот.

Издателство “Четмо” ви предлага научно-популярни поредици, приложна психология, бизнес съвети, историческо четиво, романи от съвременни автори, които светът е оценил, носители на авторитетни международни награди, детска и юношеска литература… и въобще удоволствие от потапянето в нови литературни светове.

Представяме книги от продукцията на издателство “Четмо”:

1. Смъртта на Наполеон. Митове, легенди и загадки от Тиери Ленц; Жак Масе

Книги от издателство Четмо  %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8 %d0%be%d1%82 %d1%87%d0%b5%d1%82%d0%bc%d0%be %d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8 %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8  книги

Превод Кина Илиева, 2009, 232 с.

Цена: 14 лв. -> 13.30 лв.

Трябва ли да бъде отворена гробницата в Дома на инвалидите?
От години витаят легенди за обстоятелствата около кончината на една от най-популярните и най-магнетичните личности в историята на човечеството…

Неизлечимо заболяване или посегателство е сложило край на земните му дни? Може би е бил отровен с арсен от някой от близкото му обкръжение? Как е станало пренасянето на тялото през 1840 г. от остров Света Елена до Париж? Негови ли са тленните останки, положени в Дома на инвалидите, или на майордома му Киприани, починал няколко години по-рано? Какви са действителните причини за смъртта на Наполеон? Двете хипотези – за отровителството и за подмяната – смущават общественото мнение и насаждат съмнения и подозрения в масовото съзнание.

Утвърдените френски историци Тиери Ленц и Жак Масе, изследователи на живота и делото на Наполеон, търсят отговори на многобройните въпроси, които се роят в публичното пространство, анализират и разчитат свидетелствата на хора, живели редом с Императора или посветили се на проучване на необикновената му съдба. Съществува ли заговор за мълчание, съхраняващ “удобни” исторически истини? И дали пътят към истината е оскверняването на гробницата на един велик човек?

За авторите

Тиери Ленц (Thierry Lentz), директор на Фондацията “Наполеон”, е автор на “Нова история на Първата империя”. Той е генерален секретар на Комитета за издаване на кореспонденцията на Наполеон, от която са излезли шест тома.

Жак Масе (Jack Massey), историк, изследовател на изгнанието на френския император на остров Света Елена, е автор на трудове за живота на Наполеон и на биографии на генерал Монтолон и генерал Гурго.

¤

2. Мандалата на Магдалена от  Майкъл Брадли

Книги от издателство Четмо  %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8 %d0%be%d1%82 %d1%87%d0%b5%d1%82%d0%bc%d0%be %d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8 %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8  книги

Превод Петя Петкова, 2009, 384 с.

Цена: 18.60 лв. -> 17.67 лв.

Когато пред носа на неповторимата му самоделна лодка, от каменния мост над Канал дю Миди в старата част на френския град Моасак ненадейно пада тялото на млада жена, стиснала в ръка малък куфар, първата мисъл на Марк Ренслър е “Дамата от езерото”…

Когато, по-малко от месец след тази необикновена среща, авантюристът и екзотичната, дългокрака специалистка по лингвистика Марико О’Шонеси се разделят на лондонския кей на Темза, вероятно завинаги, съзнанието им е обладано от всепоглъщащото чувство за крехкостта на земната любов. За времето между онази първа среща и това сбогуване двамата са преплавали стотици километри на борда на “Фолдърол Джестър”, прекосили са Ламанша и са преживели немалко в стремежа си да запазят безценен пергамент и неговите скандални тайни – престрелки с членове на мистериозна неонацистка организация, близки срещи с френската полиция, докосвания до мегалитната вечност, страстна любов и нечовешки изтезания. А дали случайното откритие, заради което им се е случило всичко това, си заслужава направените жертви?

За автора
Майкъл Брадли е литературният псевдоним на Майкъл Андерсън де Саквил, американец по рождение и канадски гражданин от средата на 60-те години.

Майкъл Брадли (Michael Bradley) е автор на десетки книги, получили висока оценка от критиката, в това число предишните му романи “Отпечатък”, “Факторът Мантучи” и “Тайните общества“. Признат специалист по Светия Граал, той работи като изследовател към филма “Шифърът на Леонардо” и пише научнопопулярна трилогия за Граала, завършваща с издадената наскоро “Мечове по залез слънце”.

Брадли е носител на литературни отличия от Делхаузи Юнивърсити – наградата “ДеМил” за поезия и наградата “Денис” за проза.

¤

3. Проектирай себе си от Карим Рашид

Книги от издателство Четмо  %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8 %d0%be%d1%82 %d1%87%d0%b5%d1%82%d0%bc%d0%be %d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8 %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8  книги

Превод Камен Делибеев, 2009, 328 с.

Цена: 26 лв.  -> 24.70 лв.

„Не всеки е предопределен за величие. Но всички можем да получим живота, който сме проектирали за себе си.” – твърди  Карим Рашид. Той е съумял да го постигне – в изкуството и на дизайна, и на живота. Без съмнение си струва да пробваме и ние. И да пренесем веселата и игрива пъстрота на тези страници в ума, сърцето, облеклото, къщата и вещите, които ни обграждат, за да бъдат дните ни цветни, ярки и неповторими…

Предмет на книгата му е човешкият дизайн. Достъпно и увличащо той разкрива как всеки от нас би могъл да преобрази живота си във всичките му проявления – работа, начин на аранжиране на дома, стил на обличане, хранене, общуване, пътуване, любов, секс, сънуване, та дори и… смърт, за да се превърне в най-съвършената версия на самия себе си. Посланията, които авторът отправя, са плод на собствения му опит, проверени и доказали ефективността си на попрището и в ежедневието на един успял човек с нестандартно мислене, който обича своя “аз”, зареден е с позитивна енергия и живее с наслада.

За автора
Карим Рашид (Karim Rashid) е световноизвестен дизайнер, създател на повече от 2500 ярки футуристични проекта, в които фантазията не познава граници. Много от творбите му са част от постоянните колекции на 14 престижни музея на изкуствата в света. Наричат го Поета на пластмасата.

¤

4. Вълча нежност от Стеф Пени

Книги от издателство Четмо  %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8 %d0%be%d1%82 %d1%87%d0%b5%d1%82%d0%bc%d0%be %d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8 %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8  книги

Превод Росица Тодорова, 2010, 368 с.

Цена: 19 лв. -> 18.05 лв.

Малко заселническо градче през зимата на 1867 година в девствения канадски лес. Брутално убийство, в което може да са замесени бизнес интриги или политически интереси поради археологически древноиндиански артефакт и вълнуващите опити за дешифрирането му, а може би дори любов. В търсене на истината една жена ще срещне многолика галерия от личности – от изпаднал чаровен авантюрист и суров индианец със злодейско лице до маниакален манипулатор, за когото човешкият живот няма стойност. Някои от тях ще искат да разкрият престъплението, а други – единствено да се възползват от него.

Романът е удостоен с наградата „Коста Бук” за 2006 г., второ по значимост литературно отличие след „Букър” във Великобритания. Преведен е на повече от 30 езика.

За автора
Стеф Пени (Steph Penny) е родена в Единбург, Шотландия. Завършва Бристолския университет със специалности „Философия” и „Теология”, по-късно се дипломира и в Колежа по изкуствата в Бърнмаут, специалност “Филми и телевизия”.

“Вълча нежност” е нейният дебютен роман, а признанието, получено от журито на наградите „Коста Бук” през 2006 г., се явява не само свидетелство за качеството на тази творба, но и сигурна предпоставка за предстояща успешна литературна кариера.

¤

5. Реални решения за работещи майки от Кейти Айрланд

Книги от издателство Четмо  %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8 %d0%be%d1%82 %d1%87%d0%b5%d1%82%d0%bc%d0%be %d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8 %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8  книги

Превод Марияна Янева, 2010,244 с.

Цена: 14 лв.  -> 13.30 лв.

Всичко може да се постигне, просто не всичко наведнъж.

Вие сте майка, което значи, че може би се чувствате претоварена и недооценена. Опитвате се да балансирате брака си и отглеждането на децата с управляването на домакинство, бюджет и кариера. Имате нужда от помощ. Имате нужда от истински решения, и то… веднага!

Кeйти Айрланд ви разбира. Тя вече го е преживяла като съпруга, майка на три деца и управител на международен бизнес. Кейти черпи от собствения си опит, обширни проучвания, от грижите, споделяни от много майки, както и от непресъхващата си съпричастност към семействата, за да предложи искрена надежда и практически отговори.

“Реални решения за работещи майки” е средството, което ще отведе вас и семейството ви към балансирания успех, започвайки от днес.

За автора
Според Калифорнийския университет (UCLA) Кейти Айрланд (Katie Ayrland) е сред десетте най-активни поборници за здравето на жените в Америка. Тя е главен дизайнер и изпълнителен директор на „Кейти Айрланд Уърлдуайд” (KIWW), чиято мисия се състои в намиране на решения за семейството, особено за работещи майки.

Асошиейтид Прес нарича Кейти „най-добрия приятел на работещите майки”. Самата тя твърди: „Всички майки работят, независимо дали им плащат за това или не”. Майки от целия свят са възхитени от нейния дизайн, изделия и решения за начина на живот.

¤

6.  Голямата идея от Дони Дойч и Катерин Уитни

Книги от издателство Четмо  %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8 %d0%be%d1%82 %d1%87%d0%b5%d1%82%d0%bc%d0%be %d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8 %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8  книги

Превод Камен Делибеев, 2010, 288 с.

Цена: 16 лв. -> 15.20 лв.

Една от най-успешните личности в историята на рекламния бизнес в САЩ Дони Дойч предлага своеобразна пътна карта за осъществяване на американската мечта. Изявени и проспериращи предприемачи разкриват тайни, дават безценни съвети, споделят ноу-хау и виждания, почерпани от собствения опит. И тази практическа и вдъхновяваща пътна карта е приложима за всички, които се стремят да превърнат своята идея в Голямата идея, независимо от възрастта и сферата на дейност – от тийнейджъри до пенсионери, от изобретатели до маркетингови специалисти, производители и търговци.

За автора
За него Доналд Тръмп твърди: “Дони Дойч (Donny Deutsch) умее да мисли мащабно и книгата му е чудесно ръководство за всеки, който иска да бъде успешен предприемач… Познавам Дони добре и мога да твърдя, че той е истински победител!” Материално изражение на това признание е фактът, че Тръмп разчита именно на Дони Дойч при оценяването на участниците в риалити шоуто “Стажантът” в случаите, когато изпитанията се отнасят до разработването и провеждането на рекламни кампании.

Специалист в областта на рекламата, Дойч успява за броени години да превърне малката семейна рекламна агенция “Дойч Инкорпорейтид” в проспериращ бизнес за милиони долари. На върха на успеха на своята агенция Дони я продава, за да потърси ново предизвикателство – този път в телевизията. Дойч е познат като водещ на изключително популярното ток-шоу “Голямата идея”, излъчвано от американския телевизионен канал Си Ен Би Си.

.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.