И сега – ето нещо за любителите на най-древната история, или може ли миналото да пророкува бъдещето?

————————————–
Роналд Боневиц
Наследството на маите: Ключ към съдбата на човечеството
Издателство “Ера“, 2009, 184 с.
Цена – 9.99 лв. – от книжарница “Книгосвят
————————————-

Наследството на маите: Ключ към съдбата на човечеството - Роналд БоневицМаите са завещали много на човечеството, но това, което най-много ни вълнува, е тяхното пророчество… Според него през 2012 г. светът ще бъде покосен от ужасен катаклизъм, а човешката цивилизация ще бъде на ръба на оцеляването…

Какво се крие зад тези страшни думи? Какви ще бъдат последствията за нас, днешните жители на Земята?

Тази книга отговаря на тези и на много други въпроси, свързани с богатото наследство на маите. Д-р Роналд Боневиц умело ни запознава с тяхната цивилизация, култура, религия и научно познание, които потвърждават достоверността на пророчеството. На ясен и достъпен език са представени архитектурните планове на техните градове и храмови комплекси и прецизността на астрономията и бройната им система.

Авторът внимателно разграничава известните факти от многобройните спекулации и преувеличения, възникнали с наближаването на 2012 година. И ни убеждава, че всъщност пророчеството на маите не е нито съвсем на маите, нито пророчество в точния смисъл на думата…

Книга ни предлага и съвети как да се подготвим за предстоящото. Защото ключът за оцеляването и спасението ни е в самите нас и в желанието ни да чуем вика на вселената. И тогава онова, което ни изглежда като надвиснала катастрофа, може да се окаже от огромна полза за нашето бъдеще.

(По материали от издателство “Ера”)


*
За тези, които искат да узнаят повече за маите и ацтеките, ще препоръчам още една книга, появила се на книжния пазар през миналата година, луксозно издание на “Унискорп“:

Мезоамерикански митове. Поредица „Светът на митовете”
от Анита Ганери .

Tags: , , , , ,

Comments are closed.