“Пустинята на призраците” е последната част от фантастичната трилогия “Гората на призраците”, известна на децата още като “българския Хари Потър”. Втората част от трилогията “Паркът на призраците” е отличена от Съюза на българските писатели като най-добра детска книга за 2003 г., а откъси от нея са включени в читанката за четвърти клас. Трилогията е преведена на много езици – английски, немски, френски, руски и китайски.

Пустинята на призраците” от Златко Енев

Издателство: Унискорп

Цена: 9 лв.

Пустинята на призраците от Златко Енев   %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8 %d0%be%d1%82 %d1%83%d0%bd%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bf %d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8 %d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8    книги

Да се ходи на училище след като вече си бил в Гората на призраците – нима може да се измисли нещо по-скучно от това? Именно такива мисли измъчват Ането в началото на третата книга, „Пустинята на призраците“. Този път в гората на призраците, (позната от книгите „Гората на призраците“ и „Паркът на призраците“) я очакват неприятни изненади и хиляди препятствия. Гората се е превърнала в пустиня, изпълнена със страховити чудовища, които всяват страх на младата пътешественичка Червенокоска. На всичко отгоре новият й спътник, Петър, непрекъснато хленчи и изнервя положението. Но скоро нещата започват да се развиват с шеметна бързина. Тя, Петър и джуджето Фидо се оказват в центъра на мистериозна, макар и сравнително тиха, борба между старите им приятели и неизвестния нов враг с тайнственото име „негово височество“. Ще последват множество заплетени приключения, решителни битки, а финалът, както винаги, ще изненада младия читател.

Златко Енев е роден през 1961 г. в Преслав. Завършва специалност Философия в Софийския университет. От началото на 90-те години живее и работи в Берлин. Досега е написал четири романа: детската трилогия „Гората на призраците“, състояща се от книгите „Гората на призраците“, „Паркът на призраците“ и „Пустинята на призраците“, както и романът за възрастни „Една седмица в рая“. От 2007 г. насам Златко Енев активно се занимава с издателска дейност в интернет.

.

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.