Скъпи читатели и приятели на хубавата книга,

“Книгомрежа” е нов и амбициозен проект на LiterNet Медиа. В него представяме актуална информация за най-интересните книги на българския книжен пазар. Анотации от издатели за новите им книги, мнения на читатели за последно прочетеното, месечни класации на най-продаваните книги в книжарница “Книгосвят“.

Сайтът е отворен за всеки приятел на книгата. Очакваме Ви да се включите като гост-автори и да представите любимите си писатели, книги, поредици, издатели… Заповядайте!

Тук ще представяме нашите гост-автори. Първият сътрудник на “Книгомрежа” – заклетата читателка Гергана Костова, студентка по книгознание в СУ “Св. Кл. Охридски”, представи книгата на Арундати РойБогът на дребните неща“, “Харем” на Колин Фалконър, както и ред други книги… Като гост-автор се присъедини и Росица Игнатова, която представи Амели Нотомб с “Изумление и трепет” и “Мечтателката от Остенде” на Ерик-Еманюел Шмит.

Очакваме и други читатели да напишат своите редове за обичаните книги…

Присъединете се и вие!

Нина Петкова,
редактор

Tags: , , , , , ,

4 Responses to “Гост-автори”

 1. Вергиния Чакърова says:

  Жоао Де Деус – бразилският лечител

  Автор: Хедър Къминг, Карън Лефлър
  Издател: Юнивърс – Нова епоха

  Уникална книга посветена на Жоао Де Деус. Бразилският лечител, докоснал и преобразил живота на милиони хора.

  Предговорът на книгата е написан от д-р Амит Госвами.

  „Аз съм най-щастливият човек на света, защото Бог ми повери тази мисия.”

  В книгата „Жоао де Деус” един на пръв поглед най-обикновен собственик на ранчо в Абаджания – Бразилия, отправя мощно послание на любов, състрадание и надежда за човечеството. Жоао Тейшейра де Фария, лечител и медиум, известен като Жоао де Деус, позволява на „духовете доктори” три пъти седмично да поемат контрола върху тялото му, за да изцеляват по чудодеен начин хиляди хора от всички краища на света, дошли да потърсят лек за своите болести.

  Жоао де Деус осъществява мисията си на медиум вече над четирдесет и осем години, през които е предприел много свещени пътувания по света. При него са идвали над осем милиона вярващи, водени от надеждата за мигновено изцеление. Всяка година десетки хиляди пътуват до Бразилия, за да се срещнат с Жоао де Деус в неговия дом, Каза де Дом Игнасио де Лойола, който е конструиран така, че да приютява ежедневно стотици посетители.

  Въпреки цялото медийно внимание, отправено към този лечител с международно признание, за неговия личен живот досега се знаеше твърде малко. Преводачката Хедър Къминг и фотографката Карън Лефлър са пътували с Жоао де Деус и са хроникирали живота и дейността му. Започнала като опит за документиране на свидетелски разкази за неговите забележителни изцеления, книгата се превърна в първия завършен биографичен портрет на Жоао де Деус и неговия свят.

  Затрогващи думи и ярки, живи фотографии – много от които са запечатали впечатляваща духовна енергия, обгръщаща Жоао де Деус и Каза – ни повеждат на преобразяващо и съкровено пътуване със скромния и смирен медиум, даряващ надежда на отчаяните. Пред вътрешния ни взор постепенно се оформя задушевният портрет на един обикновен човек, поставен при необикновени условия. Книгата е вълнуващо преживяване, което ще отведе читатели с всякакви убеждения по-близо до собствената им вяра.

  „Хедър Къминг и Карън Лефлър ни въвеждат в един прекрасен свят, където научаваме как могъщата сила на безусловната любов създава безкрайни възможности, предизвиква чудодейни изцеления, вдъхва надежда. Работата на Жоао де Деус и посланията на Съществата са жизненоважни за изцелението на планетата.”

  Сандра Ингерман, автор на По следите на изгубената душа

 2. Вергиния Чакърова says:

  Книга: Методът Силва. Контрол на ума

  Автор: Хосе Силва, Филип Мийл
  Издател: Юнивърс – Нова епоха
  Методът Silva® е научнообоснован, лесен начин за най-пълно оползотворяване на умствените способности. Развитието на ума и контролът на стреса ви дава възможност с помощта на вродената у всеки творческа способност за пораждане на зрителни представи да подобрите значително живота си.

 3. Добрев says:

  Привет! Давам ви мои ревюта към 3 книжки, които съм чел. Ако ви харесат можете да ми пишете по имейл :)

 4. Не зная дали е разрешено, съгласно политиката на създателя на сайта, но ако “да” – то тогава бих пуснал анотация към мой роман, публикуван за свободно четене в електронен формат в мрежата.
  Поздрави и уважение към това, което правите за литературата.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.