БЕЗКРАЙНИЯТ ПЪТ

Духовното пробуждане в будисткия фолклор: джатаки, Дзен практика
и всекидневен живот

 

Безкрайният път

Издателство Август

Жанр: Източна мъдрост
ISBN: 978-954-9688-53-5
Страници: 312
Цена: 14.00 лв.

Поръчай книгата на Рейф Мартин с 5% отстъпка (13.30 лв.)
->> БЕЗКРАЙНИЯТ ПЪТ

 

За книгата

Твърди се, че джатаките – разказите за предишните прераждания на Буда (както в животинска, така и в човешка форма) – са разказани за пръв път от самия Буда преди две хиляди и петстотин години. Те остават и днес една от най-старите и традиционни части от будисткото учение. От тази съкровищница на духовния фолклор Рейф Мартин е избрал десет приказки, които илюстрират идеалите на будистките парамити, или съвършенства на характера: щедрост, моралност, въздържане, жизненост, фокусирана медитация, мъдрост, изкусни средства, решителност, сила и познание.

В “Безкрайният път” тези древни притчи, обикновено сведени до детски приказки на Запад, са преразказани за възрастни читатели и чрез съвременните коментари свързват днешните търсачи на познанието с по-ярките корени на будизма. Джатаките помагат да видите собствения си живот, собствените си провали и по-нататъшни усилия в светлината на трудностите, които Буда е срещнал по пътя си – не като пречки, а като възможности за развитие на характера и самопознанието. Безкрайният път съчетава приказки, митове и философия, за да разкрие практическата сила на въображението в духовното ни развитие и във всекидневния живот.

 

За автора

Рейф Мартин е разказвач и писател с международна известност. Произведенията му са се явявали в Time, Newsweek and USA Today. Той е посветен Дзен и дхарма учител, автор на над двайсет книги и живее в Рочестър, Ню Йорк.

 

 

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.